Huidverbetering

"When you look good, you feel good"

Geen enkele huid is dezelfde.

Acné

Een veel voorkomende huidaandoening, zowel bij jongeren als bij volwassen. Er zijn verschillende vormen van acné: van de milde vorm(acné juvenilis) tot zeer ernstige vorm (ancé conglobata). Soms wordt de ernst onderschat, er wordt er te laat ingegrepen. De oorzaak van acné kan stress, voeding, medicatie, omgevingsfactoren, erfelijke factor, bacteriën of schimmels zijn. Snelle behandelingen kunnen littekens voorkomen, de acné kan zelfs tot 85 % gereduceerd worden of zelfs verdwijnen binnen de 3 maanden. Soms is de huid zo ontstoken dat er hulp van een arts nodig is. Nadien is het heel belangrijk om de huid deskundig te laten behandelen.

Tot slot een goede hygiëne is van groot belang, en aarzel niet om  huidadvies te vragen !

Rosacea

Kenmerken
Rode vlekken op het voorhoofd, neus, wangen, kin, onder de ogen en soms ook op het lichaam.

Rosacea gaat vaak gepaard met ontstekingen van de haar-talgklier-complex iets vaker bij vrouwen dan bij mannen.

Waarom iemand rosacea krijgt?
Waarschijnlijk is er sprake van een genetisch component of onderliggende ziekte. Maar ook voeding, alcohol, milieu, en medicatie kunnen een rol spelen.

De demodex mijt kan ook een oorzaak zijn. De mijt is een natuurlijke bewoner van de huid. Maar bij mensen met rosacea reageert het afweersysteem in de huid te erg op deze mijt in het haar-talgfollikel. Ze wordt als het ware aangevallen en zo ontstaat er een ontstekingsreactie in en rond de talgklier.

Klachten?
De huid is vaak erg gevoelig. Branderig gevoel, soms duidelijk verwijde bloedvaatjes: couperose een vorm van rosacea.

Rosacea geeft soms rode bultjes en pukkeltjes, dit zijn ontstekingen rond de talgklier, die lijken op acné , maar bij acné zijn er mee-ëters te zien bij rosacea niet.